– Stockholm är i dag världens åttonde främsta huvudkontorsekonomi så vi har förmåga att härbärgera den sortens globala storföretags huvudkontorsfunktioner. Sedan finns det många utmaningar, inte minst situationen på bostadsmarknaden är en sådan, säger Maria Rankka, vd för Stockholms handelskammare, till Ekot.
Hon föreslår att regeringen går samman med Stockholms stad, Business Sweden och andra aktörer för att ta fram en plan för vilken typ av företag men vill locka att förlägga sina huvudkontor i Stockholm.
Finansminister Magdalena Andersson (S) delar näringslivets uppfattning att brexit gör det lättare att locka storföretagen till Sverige.
– Det gör jag också. Så det har blivit samtal med näringsministern nu på morgonen, säger hon till Ekot.
Efter midsommaraftons besked om att Storbritannien lämnar EU rasade Stockholmsbörsen med cirka sex procent under måndagsförmiddagen. Riksbanken bevakar nu utvecklingen på de finansiella marknaderna och har löpande dialog med de övriga myndigheterna.
"Vi har kontakter med de svenska bankerna och andra centralbanker. Vi har beredskap att vidta nödvändiga åtgärder för att hantera störningar på de finansiella marknaderna", skriver banken i ett pressmeddelande.