Stefan Löfvens övergångsregering anmäldes över 1.000 gånger för grundlagsbrott gällande undertecknandet av den globalistiska migrationspakten.
Trots allvaret i avtalet, som enligt kritiska röster och länder som hoppat av kan leda till både säkerhetsproblem och ännu mer okontrollerad invandring, lade media till stor del locket på och pakten diskuterades aldrig ens i riksdagen.
De som rapporterade om pakten tjatade om att den inte är "rättsligt bindande". Detta är dock en sanning med modifikation.
Även om avtalet inte är direkt juridiskt bindande står det i texten 38 gånger att "Vi förbinder oss". Det är alltså politiskt bindande och skulle i slutändan kunna leda till lagstiftning, precis som andra liknande internationella avtal tidigare gjort.
Nu meddelar dock JK att man inte inleder någon utredning
"Justitiekanslern har under december 2018 tagit emot ett stort antal anmälningar som rör regeringens undertecknande av FN:s globala ramverk om migration. Regeringen omfattas inte av Justitiekanslerns tillsyn, vilket framgår av 2 § lagen (1975:1339) om Justitiekanslerns tillsyn. Justitiekanslern har därför beslutat att inte vidta någon åtgärd med anledning av anmälningarna", skriver man om beslutet.
På Twitter hade den tidigare domaren Krister Thelin redan förutspått beskedet i förhand. Enligt honom finns det nämligen ingen rättslig instans som kan göra något åt övergångsregeringens undertecknande, förutom att KU kan ge Löfven en "smäll på fingrarna".