FN:s migrationsavtal
Utrikesminister Péter Szijjártó t.h. om premiärministern Viktor Orbán.

Ungern: "Massinvandring ett hot mot mänskligheten"

Publicerad 11 februari 2020 kl 18.10

Utrikes. FN:s så kallade migrationspakt från 2018 är ett mot mänskligheten. Det sade Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó under en antiterrorkonferens i Wien på tisdagen, enligt Hungary Today.

Dela artikeln

Det var i december 2018 som FN:s globala migrationsramverk skrevs under av en rad länder, däribland Sverige.

Flera EU-länder vägrade dock skriva på avtalet och varnade för att FN försöker legalisera all invandring över hela världen.

Nu riktar Ungern ny kritik mot pakten, och kallar den för ett globalt säkerhetshot.

Det FN sysslar med och lägger sina pengar på är, enligt den ungerske utrikesministern Péter Szijjártó, att främja invandring i stället för att bekämpa terrorism. Anti-terrorism ingår inte i FN:s budget, hävdar han.

Szijjártó anser att FN:s globala migrationspakt uppmuntrar människor att lämna sina hemländer och ta sig till exempelvis Europa. Detta hotar hela regioner och länder med massinvandring, förklarar han.

– Efter 2015, när massan av illegal invandring intensifierades, tvingades vi utstå 30 allvarliga terroristattacker i Europa utförda av människor med invandrarbakgrund, sade han på konferensen.

Att främja invandring, och framställa det som något positivt, utgör rentav "ett mycket allvarligt hot mot hela mänskligheten", tillade han.

Ungern kräver därför att FN ändrar om i sin budget och satsar på antiterrorism i stället för att uppmuntra människor från tredje världen att flytta till västländer, skriver ungerska Hirado. Samtidigt måste Europa återupprätta säkerheten och skydda kontinenten mot global terrorism. Detta genom fyra steg: definitivt besegra islamistiska terrorgrupper, försvara gränserna, stödja hemländerna som människor flyr från så de kan återvända dit samt göra kampen mot terrorism till en central FN-uppgift.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.