Schäuble säger istället att den optimism som fanns för ett halvår sedan förstörts av den grekiska vänsterregeringen "på ett otroligt sätt under de senaste månaderna", rapporterar Reuters.
För att gå med på fler nödlån kräver Tyskland dels ännu mer långtgående åtstramningar av den grekiska budgeten, men även säkerheter i form av att Grekland överför tillgångar värda 50 miljarder euro till en fond för att betala av de skulder man har.
Nederländernas finansminister Jeroen Dijsselbloem, som är ordförande för eurogruppen, konstaterade ikväll att man fortfarande var "långt ifrån" en överenskommelse med Grekland. Han fick medhåll från eurolandet Finland vars nya högerregering är mycket kritiska till att låna ut mer pengar och inte anser att de grekiska reformerna är tillräckliga.
Övriga finansministrar i eurogruppen talade efter mötet om att man inte längre har förtroende för de grekiska vänsterradikala politikerna efter sex månader av brutna löften och irrationella och provokativa utspel.
Det tyska finansdepartementet går dessutom så långt att man föreslår att Grekland tar en "time out" från eurosamarbetet under fem års tid. I Tyskland är den folkliga opinionen starkt emot att skicka mer av landets skattepengar till Grekland, vilket gör att det just nu ser dystert ut för det skuldtyngda och vänsterstyrda landet.