Sammanlagt 85 miljarder euro är det tänkt att framförallt de övriga euroländerna ska låna ut till det skuldtyngda landet via den internationella valutafonden IMF, den europeiska centralbanken ECB och den europeiska stabilitetsmekanismen ESM.
Tio miljarder euro betalas ut omgående till det grekiska bankväsendet för att säkerställa att bankerna i Grekland överlever krisen. Övriga pengar betalas ut först efter att det grekiska parlamentet röstat ja till en lång rad besparingsförslag för att få den grekiska budgeten i balans.
Greklands premiärminister Alexis Tsipras kommer att tvingas få förlita sig på den grekiska oppositionen för att få igenom besparingarna i parlamentet. En stor andel av hans eget parti väntas nämligen rösta nej till sparförslagen – reformer som det grekiska folket i en folkomröstning tidigare röstat nej till att genomföra.
Omröstningen i det grekiska parlamentet ska hållas imorgon och på torsdag nästa vecka, den 20 augusti, ska Grekland betala tillbaka ett tidigare lån på 3,2 miljarder euro som man tagit från ECB. Den grekiska regeringen hoppas nu att man fått de nya pengarna till dess så man bland annat kan betala tillbaka det lånet.
Eurogruppen förväntar sig nu bland annat att den grekiska regeringen privatiserar en lång rad offentligägda tillgångar för att få ihop pengar. Det har tidigare bland annat talats om att Grekland kan tvingas sälja av en del av sina många öar till privata spekulanter.