Om förhandlingarna går som planerat kommer den grekiska regeringen och eurozonens finansministrar att sluta ett avtal om nya nödlån nu på tisdag, rapporterar Reuters.
Därmed kan Grekland få en första låneutbetalning innan 20 augusti då landet senast ska betala tillbaka 3,2 miljarder euro som man lånat av den europeiska centralbanken ECB.
Sammanlagt vill den grekiska regeringen låna 86 miljarder euro av de övriga EU-länderna under en period av tre år. För att få låna så mycket pengar vill dock Tyskland, som är den största långivaren, att Grekland genomför fler sparåtgärder och reformer.
Men det är inte bara tyskarna som är kritiska till att rädda den grekiska ekonomin och kanske framförallt de grekiska pensionsnivåerna. I östeuropeiska länder som Litauen, Slovakien och Polen är genomsnittspensionerna betydligt lägre än i Grekland.
En litauisk pensionär får i genomsnitt 242 euro i månaden i pension, vilket kan jämföras med de 882 euro som de grekiska pensionärerna får, skrev Greek reporter tidigare i sommar. En slovakisk pensionär får istället, i genomsnitt, 408 euro medan en polsk dito får 504 euro i sitt pensionskuvert.
Det gör att befolkningen i dessa länder, som alla deltar i eurosamarbetet, frågar sig varför de med sina skattepengar ska rädda vad man anser är betydligt rikare greker från att slippa undan drastiska besparingsåtgärder.