Anledningen är att länderna i eurogruppen ställt som krav på den grekiska regeringen att man säljer av tillgångar motsvarande 50 miljarder euro, närmare 500 miljarder kronor, för att beviljas fler nödlån.
Det är däremot oklart var grekerna ska få tag på tillgångar värda sådana summor. Därför har man återigen börjat prata om att Grekland kan komma att tvingas sälja av ett antal av sina tusentals öar, varav de flesta är obebodda, rapporterar Time magazine.
Till grekernas stora förtret skämtade den tyska tidningen Bild för drygt fyra år sedan om att grekerna kan tvingas att sälja den antika världskända ruinen Akropolis till utländska investerare. Även om inte just Akropolis säljs kan det ändå bli aktuellt att sälja av mindre ruiner eftersom många grekiska öar hyser antika ruiner och platser av arkeologiskt värde.
Att Grekland säljer ut öar till utländska spekulanter är ingenting nytt. I början av 2000-talet rullades en korruptionsskandal upp i Israel efter påståenden om att den tidigare utrikesministern och dåvarande premiärministern låtit sig mutas av en israelisk finansman för att sätta press på grekerna om att få köpa en grekisk ö.
Finansmannen, David Appel, ville nämligen bygga ett stort semesterparadis och casino på den grekiska ön Patroklos. Affären gick dock i stöpet och Sharon friades senare ifrån korruptionsanklagelserna som kom att bli känd som "den grekiska ö-affären".