Det var i måndags kväll som ett passagerarplan på Landvetter försenades med flera timmar efter att en 21-årig kvinnlig asylaktivist vägrade sätta sig ner när planet skulle lyfta.
Detta för att stoppa utvisningen av en afghansk man.
Kvinnan, som själv filmade händelsen och publicerade det på Facebook, har efter händelsen blivit en världsnyhet.
I klippet gråter den svenska kvinnan och säger att mannen kommer "dö" om han skickas hem eftersom det "är krig" i Afghanistan.
Mannen som kvinnan egentligen ville "rädda" var en 26-årig afghan vid namn Ismail Khawari, men han var inte med på det aktuella planet.
Det var dock den 52-årige mannen, som till slut togs av planet.
Nu framkommer uppgifter i media om att han är en dömd brottsling.
Enligt Helsingin Sanomat har han fått ett fängelsestraff i Sverige för misshandel. Tidningen skriver även att hans asylansökan avslagits och att han skulle utvisas till Afghanistan. Han ska ännu utvisas, men när är oklart.
– Jag hade ingen information om honom tidigare och har inte tagit reda på något efteråt. Det var honom som människa som jag försökte hjälpa, och inte fokusera på vad han tidigare hade gjort i sitt liv. Det var mitt personliga beslut, säger Elin Ersson till Dagens Nyheter, som också skriver att han dömts till fängelse.
Hanif Bali hävdar på Twitter att mannen är dömd till två års fängelse och utvisning på grund av misshandel.
Fria Tider ringde till polisen, som bekräftar att mannen är dömd för misshandel. Dock ska han inte ha utvisats på grund av misshandeln, enligt polisen.
– Han är dömd för misshandel. Han har avtjänat ett straff. Jag vet inte om den var grov. Straffet var avtjänat och han skulle visas ut, men han var inte brottsutvisad, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen region Syd, till Fria Tider men kan inte säga hur långt straff mannen fick.
– För polisens del är utredningen sedan länge sedan klar och överlämnat till åklagare som åtalat. Det är Migrationsverket som fattat beslut om utvisning, och sedan överlämnar de ärendet till polismyndigheten för handräckning.
Enligt polisen är sekretessen extra strikt när det gäller personer som ska utvisas. Några uppgifter om vid vilken tingsrätt mannen är dömd, vilket målnummer domen har eller vad mannen heter, får vi inte.
Enligt uppgifter till Nyheter Idag är 52-åringen ännu kvar på förvaret i Sverige och har inte utvisats än.