Springare menar att polismyndigheten konstant har trakasserat och misskrediterat honom på grund av hans uttalanden i sociala medier, där han bland annat belyst invandrares överrepresentation i brott. Det skriver han i en anmälan som lämnats in till Justitiekanslern, JK.
"Ända från mitt första uppmärksammade inlägg den 3 februari, har myndigheten konstant trakasserat och misskrediterat mig genom att offentligt kommenterat och torgfört vilka brott man misstänkt mig för i samband med att jag yttrat mig", skriver han i sin anmälan.
Springare menar också att polisledningen "felaktigt spridit information om att förundersökning under åklagares ledning mot mig har skett, genom misstanke av hets mot folkgrupp, vilket saknat all grund, också till följd av det jag skrivit på min Facebook”.
I själva verket delgavs han aldrig någon brottsmisstanke.
Han hävdar vidare att polisledningen i Örebro biståtts av "Polisförbundets ordförande att ifrågasätta och misskreditera mig för att jag avsåg att skriva krönikor om dagsaktuella debattämnen på denna sida [Nyheter Idag, vår anm]”.
Enligt Springare har polisen överskridit gränsen när det gäller att trakassera en anställd som bara använt sin åsiktsfrihet. Det har fått honom att känna sig utpekad som brottsling. Dessutom menar han att polisledningens beteende kan göra att landets poliser inte vågar uttrycka sig kritiskt och offentligt.
"Jag känner mig starkt kränkt och nertryckt för att jag nyttjat min yttrandefrihet”, skriver Peter Springare.
Med sin anmälan vill Peter Springare att justitiekanslern utreder om Polisområde Örebros agerande har följt gällande regler.