Syftet med torsdagens möte var att EU:s migrationsministrar skulle enas om ett nytt asylsystem inom EU där asylsökare fördelas mellan de olika medlemsländerna.
Ungern och Polen har dock motsatt sig detta. Trots EU-domstolens beslut om att EU har rätt att omplacera asylsökarna, har dessa länder fortsatt vägra ta emot asylsökare.
– Polens säkerhet är viktigare än EU:s oberättigade beslut gällande flyktingfrågor, sade Polens utrikesminister Witold Waszczykowski förra veckan.
– Vi kommer aldrig att bli ett invandrarland. Och vi kommer aldrig att tillåta någon stormakt att tvinga oss att bli ett invandrarland, har Ungerns premiärminister Viktor Orbán sagt.
Men Sveriges migrationsminister Heléne Fritzon hoppas ändå att domen från EU-domstolen ska öka trycket på dessa motsträviga länder.
Om inte det funkar vill hon att EU ska ta frågan till omröstning och "köra över" de stater som inte frivilligt går med på att fylla sina länder med invandrare från tredje världen.
– Jag är inte främmande för det. Ska EU-samarbetet fungera långsiktigt så är det nog så att vi i vissa avgörande frågor behöver använda majoritetsbeslut, säger Heléne Fritzon till Europaportalen.
Men det blir en sista utväg. Än så länge är önskan att frågan ska kunna lösas genom samtal mellan medlemsstaterna.