Det uppger amerikanska försvarsdepartementet. Så mycket som 6500 hemkomna fd. soldater tar sitt liv varje år. Det är något mer än antalet amerikanska soldater som har dött totalt i kriget i Afghanistan, under 11 år, samt kriget i Irak, under 8 år.
Problemet blir bara värre och värre
Även bland tjänstgörande amerikanska soldater är problemet enormt. Amerikanska försvarsdepartementet uppger att en soldat tar sitt liv om dagen sedan början av 2012. En 50-procentig ökning sedan 2011.
Även om veteraner från Irak-kriget endast utgör 1% av befolkningen i USA, så utgör de 20% av alla självmordsoffer. Det är en överrepresentation med 20 gånger.
Behandlingen av hemkomna soldater i USA har fått kritik. Cheryl DeBow, mor till två soldater berättar för New York Times hur hennes söner for till kriget och kom hem traumatiserade som "tomma skal".
- Min sons kropp skakade ... När jag hämtade honom på flygplatsen var han som ett tomt skal, säger DeBow. Han började dricka och ta droger och han köpte samma vapen han hade i armén för att han sa att 'han sov med den där och behövde den här också', fortsätter hon.
Sonen tog senare sitt liv, efter att ha placerats i månadslånga vårdköer för rådgivning. Den andre brodern lider också svårt av posttraumatisk syndrom.
- Vårt hem har blivit en mardröm, berättar DeBow och räknar upp tre av sin avlidna sons vänner inom armén som också tagit sitt liv sedan de kommit hem.
-Ni hör min historia, men det här händer överallt.
Danska och brittiska soldater har svåra problem
Danmark har en bataljon soldater i Afghanistan. 40 soldater har dräpts sedan kriget inleddes. Yvonne Tönnesen, psykolog vid en dansk soldatförening, säger att danska soldater är så märkta av kriget att de tar sina liv, det rapporterar danske tidningen Fyens.
11 soldater de senaste två åren som varit i kontakt med föreningen, har tagit sina liv, säger Tönnesen. Hon fruktar dock, att antalet självmord bland hemkomna soldater är mycket högre.
Ordförande i föreningen "Krigsveteraner og pårørende", Lars Christensen, säger att det kan vara långt värre:
-En försiktigt uppskattning skulle vara, att det sammanlagt rör sig om flera hundra, säger han.
Striderna i Afghanistan är hårda. Nyligen dömdes en dansk soldat till fängelse för självstympning, då han överdoserade värktabletter för att bli hemskickad från Afghanistan, skriver Yle.
Danska försvarsmakten uppskattar att 2000-3000 danska soldater har allvarliga psykiska problem. 'De kan inte fungera över huvud taget', säger Bjarne Hesselberg, vid veteranföreningen De Blå Baretter.
I Storbritannien tar soldater tre gånger oftare sitt liv än icke-soldater, skriver brittiska Metro. Dock är det långt ifrån alla soldater som deltagit i Storbritanniens krig i Afghanistan och Irak, så självmordssiffrorna för soldater som varit i strid i dessa länder, är förmodligen mycket högre.
Ingen svensk statistik
Någon undersökning av självmordsfrekvensen bland svenska soldater som deltagit i kriget i Afghanstan finns inte. Forskning kring svenska soldaters psykiska hälsa från tidigare konflikter har inte visat på högre ohälsa än gemene svensk, enligt en doktorsavhandling vid Uppsala Universitet. Den forskningen omfattar dock inte det svenska kriget i Afghanistan som är av annan karaktär än tidigare konflikter.
Svenska försvarsmakten vet inte hur många afghaner de dräpt, men de är i strid varje vecka. Enligt en person med insyn är uppgifter om dödade särskilt känsliga för de svenska styrkorna eftersom de helst vill framstå som ett slags hjälparbetare.
De vill uppfattas som hyggliga personer som ser till att flickor får gå i skolan, inte som soldater som dödar, säger källan till Aftonbladet.
Långvarigt krig
Kriget i Afghanistan har pågått i 11 år. Av de ungefär 100 000 utländska soldaterna i ockupationsstyrkorna är största delen amerikaner. Den svenska styrkan är runt 500 soldater.
Anfallen mot de utländska trupperna har stadigt trappats upp genom åren och säkerhetsläget har försämrats. Hittills har 2900 utländska soldater dött i kriget varav 5 svenskar. Det var tidigare tanken att de utländska trupperna skulle dra sig tillbaka till 2014, men under våren har bland annat USA, Storbritannien och Sverigemeddelat att ockupationen kommer att fortsätta.
FN-organet UNAMA uppskattar att tiotusentals civila afghaner dött till följd av striderna.