Bonnierkoncernens hetsjakt mot åsiktsfriheten på nätet har på en vecka gjort att Granskning Sveriges Youtubekanaler stängts ned.
Att Granskning Sverige ringt upp makthavare per telefon och ställt kritiska frågor, har i media kallats för "hat", "hot" och "trakasserier".
Dessutom hoppade Fabin Fjälling, som arbetade med det medborgarjournalistiska projektet, av sedan hans familj blivit just hotad. Efter en rad aggressiva artiklar i Expressen skickade någon ett brev om att hans fru och barn skulle "knullas". Det blev droppen.
Men Bonniers nöjer sig inte med det. Mediejättens tidningar har också krävt att Google bland annat tar bort så kallat antisemitiskt material från sin söktjänst, som ju är den ledande i världen.
"Med några enkla sökningar hamnar en blogg med en antisemitisk lista över svenska debattörer, journalister, författare, tv-personligheter och politiker bland de översta träffarna på Google", heter det i en av Expressens hetsartiklar.
Sajten i fråga innehåller en lista på kända personer med judisk bakgrund inklusive familjen Bonnier, som pekas ut som ett "hot" mot Sverige. Man kan även läsa om "Judarna och deras makt".
Detta har fått Bonnier att rasa, och genom sina tidningar Expressen och DN försöker de nu använda sin makt – för att bland annat stoppa sajter som påstår att mediejätten har just "makt". Och Bonniers makt visar sig nu vara så stor att självaste regeringen lovar att agera.
I söndagens SVT Agenda säger justitieminister Morgan Johansson (S) att han ska sätta "mycket större press" på bolag som Google så att materialet som Bonniertidningarna vill ha bort försvinner.
– Så kan vi inte ha det. Vi har åsiktsfrihet. Men nazism är ingen åsikt. Det är ett brott mot mänskligheten, dundrar justitieministern.
Morgan Johansson påpekar att han ska bjuda in Tidningsutgivarna (TU) för dialog så att de tillsammans sedan kan utöva "ytterligare press" på Google och andra stora aktörer på internet. Enligt ministern kan det sluta "väldigt illa" om de "extrema" åsikterna inte försvinner från nätet.
SVT:s programledare föreslår att Google kan "utredas för brott" om företaget inte tar bort det oönskade sajterna.
På söndagsmorgonen skrev Expressen ytterligare en artikel om att "nazistjägarna" på Simon Wiesentahl Center i USA planerar utreda den så kallade hatlistan i Googles söktjänst. Sent på söndagskvällen hade dock pressen från Bonniertidningarna blivit så stor att Google nu tagit bort den omtalade listan från sitt sökresultat i Sverige.