Uttalandet gjordes efter överläggningar med tyska Bayerns maktparti CSU och dess ordförande Horst Seehofer, skriver den ungerska regeringen på sin hemsida. CSU är ett lokalt parti som på riksnivå samarbetar med det tyska regeringspartiet CDU.
Orbán upprepade även den uppmaning till Grekland som han gjorde i sitt tal inför det ungerska parlamentet i måndags om att lämna över gränskontrollen till andra EU-länder som klarar av att bevaka den.
Den ungerske premiärministern förkastade dessutom systemet med ett kvotsystem där Ungern och andra EU-länder ska tvingas ta emot de invandrare som högbidragsländer som Tyskland och Sverige tagit emot.
– Jag vill inte se någon moralimperialism, sade han men förtydligade att tyskarna är fria att ta emot hur många invandrare de vill.
Turkiet utgör, tillsammans med Albanien, Makedonien, Montenegro och Serbien, EU:s fem kandidatländer. Det innebär att EU:s ministerråd godkänt de fem ländernas EU-ansökningar och Ungern anser därför att de syriska flyktingarna gott kan stanna kvar där.
Såväl Socialdemokraterna som Moderaterna har i många år drivit frågan om att Turkiet, som kandiderat för medlemskap sedan 1999, borde släppas in i unionen. Nuvarande utrikesminister Margot Wallström (S) liksom förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) skrev i en gemensam debattartikel i DN 2007 att "ett demokratiskt och europeiskt Turkiet har en naturlig plats i ett framtida EU".
Eftersom vänster- och vänsterliberala politiker som Wallström och Reinfeldt anser att Turkiet platsar i EU tycker Orbán och andra högerpolitiker i Europa att det är konstigt att de inte anser att landet är tillräckligt tryggt för syriska flyktingar att stanna kvar i.