I en debattartikel i Bulletin skriver företrädare för nätverket att ideologin som genomsyrar tillämpningen och att oskyldiga män måste bevisa sin oskuld, något som sällan går.
"Dessa unga män kommer från vanliga svenska familjer och har inte tidigare varit i kontakt med rättsväsendet, men nu står de inför en tragedi som förstör deras liv. Samtyckeslagen, som syftar till att stärka skyddet för sexualbrottsoffer, har i praktiken lett till att oskuldspresumtionen satts åt sidan i domstolarna", heter det i debattartikeln.
Tidigare justitieminister Morgan Johansson hyllade nyligen samtyckeslagen i en radiointervju, som han drev igenom med stöd av radikalfeministiska lobbyorganisationer efter #MeToo.
I praktiken innebär lagen att nästan alla samlag juridiskt sett utgör våldtäkt i Sverige och att det räcker med att kvinnan anmäler, eftersom mannen då måste kunna redogöra för hur han inhämtat ett "samtycke" inför varje "nytt moment" under samlaget.
Eftersom folk inte har sex på det sättet är det i praktiken omöjligt för mannen att uppfylla lagens krav i de flesta fall, och då döms han till ett långt fängelsestraff och tvingas betala hundratusentals kronor i skadestånd till kvinnan.
Domstolarna har också etablerat en praxis där kvinnor mer eller mindre uppmanas ljuga om våldtäkt, då några egentliga straff för sådana gärningar i praktiken är uteslutet.
Trots de svåra konsekvenserna för många drabbade unga har Samtyckeslagen inte kritiserats i någon större omfattning i debatten, eftersom är tabu i Sverige.
"Morgan Johansson och radikalfeministerna har nu sett till att hundratals unga svenska män har fängslats oskyldiga och fått sina liv förstörda", konstaterar nätverket Mannaminne i sin artikel.
Företrädarna konstaterar också att många som dömts för brott mot samtyckeslagen utan bevis tvingas sitta i fängelse med verkliga våldsbrottslingar och pedofiler, vilket ytterligare skadar deras psykiska och fysiska hälsa.
"Konsekvenserna sträcker sig bortom fängelsecellerna, då dessa män tvingas leva med en stämpel som följer dem i minst tio år efter avtjänat straff", skriver debattörerna och fortsätter:
"Sverige behöver en lagstiftning som skyddar samhället mot verkliga våldsförbrytare, men som samtidigt upprätthåller oskuldspresumtionen och säkerställer att rättvisa ges åt de oskyldigt dömda. Det är dags att vi som samhälle ser över hur samtyckeslagen faktiskt tillämpas i praktiken – och säkerställer att våra rättssystem inte skapar fler offer för rättsosäkerhet."