Fyra IDF-soldater dödade i attack

Publicerad 14 oktober 2024 kl 06.21

Utrikes. Fyra israeliska soldater har dödats och över 60 personer skadats i en drönarattack riktad mot en militärbas i norra Israel, enligt uppgifter från den israeliska militären (IDF).

Dela artikeln

Attacken ägde rum vid en bas nära Binyamina, cirka 33 kilometer söder om Haifa, rapporterar BBC News.

Hizbollah har tagit på sig ansvaret och uppger att anfallet var en vedergällning för israeliska attacker i södra Libanon och Beirut tidigare i veckan.

Enligt IDF:s uppgifter är sju soldater allvarligt skadade, medan räddningstjänsten Magen David Adom rapporterar att 61 personer skadats, varav tre kritiskt. Offren fördes till olika sjukhus i norra Israel.

Attacken utfördes med hjälp av flera drönare och träffade ett träningsläger för Golani-brigaden. En stor del av de skadade befann sig i en matsal vid tidpunkten för attacken, och överraskades när en drönare träffade byggnaden.

Enligt Hizbollah använde de först raketer för att förvirra det israeliska luftvärnet och därigenom möjliggöra för drönarna att nå sitt mål.

Som svar på de ökade hoten har USA beslutat att skicka det avancerade robotförsvarssystemet Thaad till Israel, meddelar USA:s försvarsdepartement samtidigt.

I centrala Gaza dödades 20 människor i en israelisk flygattack mot en skolbyggnad i flyktinglägret Nuseirat under söndagskvällen.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Har lagt 57,4 miljarder på kriget i Ukraina

En miljon skadade eller döda hittills. "Det gör mig stolt som svensk och det gör mig stolt som statsminister".0 

Ekonominyheter

Prognosen: Northvolt går i konkurs 14 oktober

Skuldberg av skatter och avgifter förfaller då.. "Grundtipset är att det blir inställda betalningar och konkurs".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.