På fredag är det tänkt att den danske islamkritikern Rasmus Paludan ska bränna en koran på Fridhemstorget i Malmö.
Paludan, som bjudits in till staden av gatukonstnären Dan Park, skriver på Facebook att han även kommer att "dränka koranen i grisblod och urin".
Uppgifterna om den planerade manifestationen har skapat stor vrede bland muslimer på sociala medier, och flera har uttryckt grova hot mot arrangörerna.
En av dem som mobiliserar är invandrarprofilen Nabih "Nabbe" Turkie, som har knappt 40.000 följare på Instagram och tidigare varit föremål för en dokumentär i SVT. Den 34-årige araben har bland annat publicerat en ljudinspelning av hur han ringer upp Dan Park och förklarar att han ska "knulla" gatukonstnärens avlidna mor.
I ett inlägg som Turkie har återpublicerat uppger en annan användare att "över 200 personer" redan har värvats till en motdemonstration mot koranbränningen på fredag.
"Det kommer brinna i flera olika städer, staten ska betala för att dom tillåter detta och förstå vad dom orsakat så att det inte händer igen", skriver personen.
Det var ursprungligen tänkt att koranbränningen skulle äga rum utanför en moské i invandrargettot Rosengård, men där blev det nej från polisen. Istället planeras evenemanget att hållas på Fridhemstorget i Malmö istället, på fredag den 28 augusti klockan 12.00.
Ännu inget grönt ljus från polisen
Polisen uppger dock sent på fredagskvällen att man ännu inte har beviljat tillstånd för koranbränningen på den nya platsen.
"Polisen arbetar just nu med att löpande bedöma den ansökan som inkommit, bland annat gällande valet av plats och inget beslut är ännu fattat kring tillståndet", skriver polisen.
Enligt uttalandet är polisen skyldig att följa rådande lagstiftning och "tillstånd till en allmän sammankomst får vägras endast om det är nödvändigt med hänsyn till ordningen eller säkerheten vid sammankomsten eller, som en direkt följd av den, i dess omedelbara omgivning eller med hänsyn till trafiken eller för att motverka epidemi".
"Tillståndet kan dock ges med särskilda villkor eller krav på arrangören", fortsätter polisen.
"Med gällande lagstiftning finns utrymme för att uttrycka åsikter som provocerar och väcker känslor så länge man rör sig inom lagens ramar och inte uttrycker sig på ett sätt som kan klassas som hets mot folkgrupp. Bedömningen kan enligt lagstiftningen inte göras på förhand utan måste göras på platsen när mötet genomförs."