Det var i en somalisk butik i en mellansvensk stad som Soheila Fors, som har iranskt ursprung, nekades köpa en klänning för att hon inte hade någon slöja på sig.
"Kvinnan i butiken visade mig var de hade sina och jag hittade en som jag tyckte om. Medan jag stod vid klänningarna kom en man in som måste ha varit ägaren från mansavdelningen och sa på somaliska: 'Vi säljer inte till henne. Hon har ingen hijab", förklarar Soheila Fors.
Eftersom det somaliska språket har vissa gemensamma ord med arabiskan förstod hon kontentan av vad som sades.
Den kvinnliga försäljaren i butiken upprepade då att Fors inte fick handla någon klänning.
Soheila Fors upplevde händelsen som att hon kommit tillbaka till "religionsförtryckets Iran", och påpekar att det väckte en så stark minnesbild att hon mådde illa.
"Föreställ er det sociala drevet och de upprörda känslorna som skulle komma om en svensk affär diskriminerat någon på grund av klädsel, religion, kön eller sexuell läggning. Eller innebär religionsfrihet och demokrati att vissa har rätten att diskriminera?", undrar hon.
När Soheila Fors skrev om det inträffade i sociala medier började andra kvinnor berätta om liknande händelser.
En kvinna ska till exempel ha berättat att hon inte fick handla en väska i Rosengårds Centrum därför att hon var "otroende". Den kvinnan anmälde saken till Diskrimineringsombudsmannen, DO, som ska ha svarat att hon inte skulle vara så "lättkränkt".
Soheila Fors tänker dock inte anmäla händelsen, trots att hon påpekar att diskriminering är olagligt i Sverige. Anledningen är att hon inte vill starta en konflikt mellan hennes egna landsmän och den somaliska gruppen. I stället tycker hon att kvinnor som diskrimineras av invandrare ska använda sin "konsumentmakt" och bojkotta butikerna.