På tisdag ska flera afghaner skickas tillbaka från Sverige till Afghanistan. Så länge hålls de i Migrationsverkets förvar.
Även från andra EU-länder fortsätter utvisningarna.
"Europeiska regeringar skickar tillbaka nästan 10 000 människor till Afghanistan, trots risk för tortyr och död", skriver Amnesty i en ny rapport enligt GP.
Amnesty International riktar hård kritik mot de europeiska politikerna och menar att det inte är säkert att skicka tillbaka människor till det muslimska landet.
Men EU-staterna har gjort en annan bedömning.
– Vår bedömning är att konflikten inte nått en nivå där den drabbar alla i hela landet, alltså den nivå som lag och praxis kräver för att alla som är afghanska medborgare ska ha rätt att stanna, sade Fredrik Beijer, rättschef på Migrationsverket, i ett uttalande i slutet av augusti.
Med andra ord fortsätter utvisningarna från Sverige.
Tidigare i år släppte även den norska motsvarigheten till svenska Migrationsverket, UDI, en rapport som förklarar att 32 av Afghanistans 34 regioner är trygga.
– Jag har förståelse för att många i Norge kan uppleva Afghanistan som otryggt. Men upprorsangreppen som sker i stora delar av landet riktar sig huvudsakligen mot myndighetsmål, även kopplade till den internationella närvaron i Afghanistan, sade UDI-direktören Frode Forfang till VG.
Enligt GP har Migrationsverket börjat skicka afghaner som fått avslag på sin asylansökan till förvaret i Kållered. Där får de sitta tills de utvisas.
På tisdag flyger ett nytt plan från Landvetter till Afghanistan. Med på planet kommer det finnas ett antal vuxna och så kallade unga afghaner.
Siffror från Rättsmedicinalverket har visat att över 83 procent av så kallade ensamkommande som ålderstestats egentligen är vuxna individer.
I GP hävdas det dock att Rättsmedicinalverkets metod "inte är tillförlitlig" och att det finns en risk att barn klassas som vuxna.
Men trots allt får redan nu de flesta "ensamkommande" stanna i Sverige.
"Migrationsverket har länge bedömt att situationen i Afghanistan är allvarlig och många därifrån får därför skydd i Sverige", skrev Migrationsverket på sin hemsida i augusti.
Hittills i år har därför 83 procent av de ensamkommande och 47 procent av samtliga afghaner fått uppehållstillstånd som så kallade skyddsbehövande.