Det hela började sommaren 2003 när Dick Harrison inledde ett sexuellt förhållande med en kvinna som var hans doktorand. När kvinnan efter en kort tid avbröt förhållandet hämnades Harrison, enligt uppgifter i Dagens Nyheter, genom att svartmåla henne inför gemensamma kollegor på Lunds universitet. Tilltaget ledde till att Lunds universitet riktade skarp kritik mot Harrison och att Statens ansvarsnämnd tilldelade honom en varning. Enligt Statens ansvarsnämnd hade Harrison gjort sig skyldig till allvarliga förseelser.
En kort sammanfattning av det inträffade togs så småningom in i Wikipedias artikel om Dick Harrison. Något som mötte skarp kritik från Harrison själv.
I oktober 2011 började den 46-årige historikern skriva inlägg på Wikipedia där han argumenterade för att uppgifterna om ansvarsnämndens varning skulle tas bort. Harrison skrev närmare 30 inlägg på en vecka. Han började med att berätta att han kontrollerar Wikipedias artikel om honom en eller två gånger i veckan. Därefter förklarade han att anledningen till att uppgifterna om hans övertramp mot sin doktorand hade lagts till i artikeln var så kallad negative campaigning som syftade till att minska hans chanser att vinna ett pris som han nominerats till.
Skyller på Sverigedemokraterna
På Wikipedia skriver Dick Harrison att han på grund av nätuppslagsverkets artikel om honom har utsatts för baktaleri med grova förtalsinslag från politiska fiender inom Sverigedemokraterna och Finskhetsförbundet, samt att detta orsakat honom stort lidande. De två meningar i Wikipedias artikel som handlar om Harrisons beteende mot sin före detta doktorand har, enligt honom själv, förmörkat hans liv och hans vetenskapliga karriär. Professorn hävdar också att han har utsatts för förföljelser av personer som inte gillar att han tagit ställning mot Piratpartiet och mot Pirate Bay.
Enligt Harrison presenteras han vid föreläsningar som regel genom att någon läser upp hela Wikpedias artikel om honom. Då blir det pinsamt när man kommer till biten om doktoranden. Med jämna mellanrum tar journalister som intervjuar Harrison upp uppgifterna från Wikipedia och då brakar allt samman och det är ajöss med nattsömnen och själsfriden.
Dick Harrisons klagomål har inte lett till att Wikipedia har gjort några ändringar i artikeln om honom.
Fria Tider har sökt Dick Harrison för en kommentar.