Asylkaoset
Timrå. Invandrarna vill inte bo på den svenska landsbygden.

Standarden dög inte – hundra asylsökare lämnade asylboende i protest

Publicerad 5 oktober 2015 kl 09.00

Inrikes. Ett hundratal asylsökare lämnade igår i protest det asylboende som iordningsställts på den gamla militärföläggningen på Åstön i Timrå kommun utanför Sundsvall.

Dela artikeln

Enligt Timrå kommuns hemsida anlände asylsökarna till boendet samma dag som de lämnade det i protest – vissa av dem gick därifrån till fots.

– Vi vill inte stanna här. Det är så kallt, det finns ingen affär och inga kommunikationer – man är helt isolerad, klagar en av dem, som påstår sig ha flytt krig och terror i Syrien, till st.nu.

Enligt lokaltidningen fick flera av asylsökarna en chock när boendestandarden inte var den de hade förväntat sig att få i Sverige. Några tog taxi till järnvägsstationen i Sundsvall varifrån de kunde resa vidare, oklart dock vart de tänkt ta vägen.

Migrationsverket säger att myndigheten inte har några andra platser att erbjuda de invandrare som fortsatt väller in i Sverige i jakt på asyl och bidrag. Många av dem med orealistiskt höga förväntningar på det liv som väntar dem i Sverige.


Tingsrätten motiverar sitt "humana" straff. Bara "lindrigt våld" när kongolesen höll fast och våldtog flickan i Stockholmsparken. 0 Plus

Mamman struntade i att lära sig svenska. Nu godkänner förvaltningsrätten kommunens beslut att dra in bidraget.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Satsningen sågas i utredning. Men utrikesministern lovar fortsätta kämpa för afghanska flickskolor.0 

Mer från Inrikes

Fick inte jobba med slöja – får 75.000 kronor

Seger för DO.. "Förbud mot religiösa symboler riskerar att utestänga muslimska kvinnor från yrkeslivet vilket vi ser som mycket allvarligt."0 

Svenska folket: Reinfeldt bäst, Åkesson sämst

Topplistan: Mest populära partiledarna sedan 1979.. "I Sverige gillar vi politik som präglas av förnuft, kunskap och rationalitet."0 

Vetenskap

Religiösa svenskar lika snåla som vanligt. Studie: Tro påverkar inte generositet.0 

Kultur