Enligt en längre artikel i Expressen har chefredaktören ifråga, Andrew Rosenthal, bestämt att de "nyanländas perspektiv" ska ta mer plats i Bulletin framöver.
Det handlar om arabisktalande och somalisktalande som ska rekryteras genom praktikplatser på Bulletin.
"Sveriges 'en miljon marginaliserade människor' kommer inte bli Bulletins läsare, slår han fast, men en tidning 'ska finnas där för samhällets svaga'", skriver Expressen med hänvisning till interna möten på Bulletin.
Enligt Expressen bränner Bulletin 45 miljoner kronor i kostnader per år och saknar 16.000 prenumeranter för att gå runt. Intäkterna från prenumeranter och gåvogivare ligger på 13 miljoner kronor, men då räknas de initiala donationerna från tidpunkten då tidningen startade in, som inte lär återkomma varje år.
Bulletin uppger att de tror att de kommer få bidrag.
Stödmyndigheten MPRT har emellertid bara möjlighet att fördela ca 90 miljoner kronor i redaktionsstöd när dess mediestödsnämnd fattar beslut om bidrag nästa vecka, vilket innebär att det inte blir så mycket till var och en när bidragen har fördelats mellan de sökande.
Stödansökningarna från 126 bidragstagare i tidningsbranschen uppgår totalt till 700 miljoner kronor, så uppskattningsvis kommer bidragstagarna att få nöja sig med en bråkdel av beloppen de ansökt om.
Samtidigt som pengarna rinner ur Bulletin i rask takt fortsätter dess amerikanske chefredaktör Rosenthal att lyfta sin rekordhöga lön på 200.000 kr i månaden. Arbetet som chefredaktör sköter han på distans från lyxvillan strax utanför New York genom att hålla onlinemöten med sina anställda. Texter läser han med hjälp av Google Translate eftersom han inte förstår svenska.
Den tidigare styrelsen för Bulletins moderbolag Neovista har ändrats och numera sitter endast Tino Sanandaji i styrelsen, enligt Expressen. Sanandaji tog tidigare över som ordförande även i styrelsen för Bulletin AB. En Dan Korn, född 1962, tillträdde som styrelseledamot på fredagen.