Enligt Länstidningen Södertälje var kvinnan folkbokförd på samma adress som den kriminelle mannen under nära ett års tid, och har swishat honom pengar med hänvisningar till lån, båt, airpods och andra inköp.
Mannen, som går under gängnamnet "Greven", dömdes nyligen till fängelse i över fem år för grova narkotikabrott, efter att ha varit inblandad i en härva där över 800 kilo narkotika beslagtogs. När han greps hade han hyrt en industrilokal i Järna där polisen slog till mot ett fordon lastat med 200 kilo hasch, gömt i en falsk tank.
Samtidigt var mannen aktiv i bolag som tog emot familjehemsplacerade barn – och i ett av dessa bolag, Andra chansen AB, deltog även den ökända "Arbogakvinnan", Johanna Möller. Syftet med hennes medverkan var, enligt henne själv, att skapa en trovärdig fasad.
Den kvinnliga gruppchefen på Södertäljes socialtjänst säger till LT att hon och mannen bodde ihop "under en kort tid" och att hon "verkligen brinner för sitt jobb". Hennes närmaste chef vill inte kommentera, men högsta chefen för barn- och ungdomsenheten, Ulrika Hallensjö, säger att det är "självklart" att det inte är lämpligt att ha en relation med en nätverkskriminell – men att placeringarna sker "rättssäkert" i team.
Kommunen uppger att de inte haft avtal med just de bolag där gängledaren haft ledande positioner. Men av LT:s granskning framkommer att Södertälje kommun under flera år betalat ut stora summor till HVB-verksamheter med kopplingar till kriminalitet, drogmissbruk och våld.