Kristdemokraten Angela Merkel har blivit känd runtom i världen för sin radikala invandringspolitik.
Nu ersätts Merkels regering av en mer vänsterliberal sådan – som tänker göra villkoren ännu mer generösa för tredje världen-invandrare.
Den så kallade trafikljuskoalitionen som tar över styret i Tyskland består av socialdemokratiska SPD, De gröna samt liberala FDP. Ny förbundskansler blir socialdemokraten Olaf Scholz.
Förutom åtgärder som att legalisera cannabis har den vänsterliberala koalitionen aviserat ett "paradigmskifte" inom migrationspolitiken, rapporterar Bild.
En av de första åtgärderna är att låta yngre illegala invandrare (under 27 år) som redan befinner sig i Tyskland få uppehållstillstånd efter tre år i landet. Redan den 1 januari 2022 ska vissa som befunnit sig i Tyskland i fem år få rätt att stanna.
Arbetsförbud för invandrare slopas helt och de som utbildar sig får vistas på obegränsad tid i landet. Den tidigare regeringens så kallade Anker-centrum för mottagande, prövning och utvisning avskaffas.
Alla invandrarkvinnor som utsatts för våld i hemmet ska också kunna få permanent uppehållstilltånd i framtiden.
Vidare ska invandrare som saknar id-handlingar bara behöva gå i "ed" på att de är den de påstår sig vara.
Redan efter fem år i landet ska invandrare beviljas tyskt medborgarskap. För dem som visat vilja att "integrera" sig ska det bara behövas tre års väntan.
Den nya invandringspolitiken kritiseras i grannlandet Danmark. Den danska ex-ministern Karen Jespersen och den politiska kommentatorn Ralf Pittelkow skriver i Den Korte Avis att trafikljuskoalitionen "smäller upp dörrarna för en massivt ökad icke-västlig invandring".
Duon konstaterar bland annat att asylsökare med de nya reglerna kommer att få stanna i Tyskland oavsett om de får asyl eller inte.
Den tyska politiken är dåliga nyheter även för Danmark, skriver Jespersen och Pittelkow vidare.
"När den icke-västliga invandrarbefolkningen växer dramatiskt i Tyskland kommer det också att skapa ett ökat tryck på det danska samhället."