Nooshi Dadgostar (V).

Judiska centralrådet portar Vänsterpartiet

Publicerad 21 oktober 2024 kl 13.06

Inrikes. Judiska centralrådet har beslutat att inte längre bjuda in Vänsterpartiet till sina minneshögtider. Beslutet kommer efter avslöjanden under sommaren om att lokala V-politiker uttryckt sig antisemitiskt och hyllat terrorstämplade organisationer som PFLP.

Dela artikeln

– Inom vänsterpartiet är antisemitism inte bara ett problem bland enstaka personer, utan det är betydligt djupare än så, säger Aron Verständig, ordförande för Judiska centralrådet till SVT.

Verständig pekar även på stöd inom partiet för de företrädare som varit föremål för uteslutningsärenden. Judiska centralrådet har sedan tidigare inte haft någon kontakt med Sverigedemokraterna med hänvisning till liknande anklagelser om antisemitism.

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar svarar i en skriftlig kommentar till SVT, där hon försäkrar att partiet agerat tydligt mot antisemitism och uttrycker en vilja till dialog med Judiska centralrådet. Aron Verständig välkomnar den öppningen och ser positivt på möjligheten till samtal.

– Det betyder att man anser att kritiken är allvarlig och att man vill ha ett samtal med oss. Det tycker jag är positivt, säger Aron Verständig till SVT.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.