Vitt snus gav kräkkaos på skola

Publicerad 19 december 2023 kl 16.09

Inrikes. Tundalsskolan i Robertsfors har blivit nedspydd av elever som använder en ny typ av snus med hög nikotinhalt, så kallat vitt snus.

Dela artikeln

Snuset orsakar starka biverkningar som kräkningar och flera elever har blivit sjuka i skolans lokaler och spytt ned korridorer, toaletter och skolskjutsen, rapporterar Sveriges Radio.

Rektor Anna-Lena Göttfert uttrycker oro över det nya snuset, eftersom det är mycket starkare än traditionella varianter och lättillgängligt för eleverna.

– Vi upptäckte att eleverna hade spytt i korridorerna, på toaletterna och till och med i skolskjutsen. Vi tänkte att det inte kunde vara en magsjukeepidemi. Då kom vi på att det var nikotin och tobaken i det nya starkare snuset som var boven, säger rektorn Anna-Lena Göttfert.

Skolan varnar nu föräldrar och elever för att snuset är beroendeframkallande och har okänt innehåll.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Migra­tions­verket stärker kontrollen i ärenden om svenskt medbor­gar­skap

Efter nya uppdraget från regeringen. "Vår sista möjlighet att upptäcka potentiella säkerhetshot eller att uppehållstillstånd ska återkallas."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.