FN:s globala migrationsavtal antogs på förmiddagen när världsledare och FN:s högsta ledning möttes under konferensen i Marrakech i Marocko, som inleddes idag.
Hård kritik har riktats mot avtalet de senaste veckorna, och flera länder har dragit sig ur.
I Sverige har flera demonstrationer anordnats mot pakten.
Men kritiken kom för sent, för nu är avtalet godkänt.
Sverige och Stefan Löfven ställde sig bakom pakten, som fick lite uppmärksamhet i svenska medier.
– Jag hör inga invändningar. Texten är antagen, sade mötesordförande Nasser Bourita under FN-konferensen på måndagen varefter applåder följde i flera minuter, enligt Ekot.
De länder som drog sig ur mötet har bland annat menat att avtalet kommer främja mer invandring samt inskränka staternas nationella suveränitet. Enligt länderna gör avtalet ingen skillnad mellan flyktingar och illegala invandrare, och invandring görs till en mänsklig rättighet. Paktens försvarare har påstått att avtalet inte är rättsligt bindande. Men även politiskt bindande avtal kan i slutändan få rättsliga konsekvenser. Ungerns premiärminister Viktor Orbán har sagt att framtida rättsfall kommer använda dokumentet som en referenspunkt.
I statliga SVT står det att FN uttrycker "oro för den desinformation som sprids om överenskommelsen", alltså den kritik som kommer från en rad länder och personer.