Det normala är kanske att ett lands försvarsmakt ska försvara landet från yttre hot, och att polisen ska upprätthålla inre allmän ordning samt tillförsäkra allmänheten säkerhet.
Så är det dock inte i Sverige.
Här ska de även kämpa för vissa politiska värderingar.
"Vi står upp för de värderingar vi är satta att försvara. Försvarsmakten är en inkluderande arbetsplats där vi ser varandras olikheter som en styrka. Sedan början av 2000-talet är vi delaktiga i Pride. Det är viktigt för oss att ta ställning och visa att vi står upp för alla människors lika värde – oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck", skrev Försvarsmakten på sin hemsida förra veckan.
Även polisen tar öppet tar ställning för "Pride"
– För mig är Pride en stor manifestation för allas lika värde. Men det lika värdet måste vi alla jobba för, man kan inte slå sig till ro i en sådan här fråga utan den är ständigt återkommande, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm, till polisen.se idag.
Under Europridefestivalen i Stockholm år kommer polisen bland annat hålla ett seminarium med fokuset "rättigheter för transpersoner".
Därför har man bjudit in transpolisen Bee Baily från Birmingham i England, som arbetar för att "transpersoner inom polisen ska ha samma rättigheter och möjligheter som alla andra".
På seminariet ska hon berätta hur det är att vara transperson inom polisen. Och den svenska polisledningen tycker detta är viktigt.
– Det är viktigt att hela tiden vilja lära sig nytt och förstå vilka utmaningar vi står inför. Vi har jobbat hårt med frågan om mångfald inom polisen, det finns en hög kompetens och det känns som vi är på rätt väg. Men mycket handlar om kunskap och därför får vi aldrig stanna upp, säger Ulf Johansson.
– Europridefestivalen ger svenska polisen möjlighet att visa att vi står upp för allas lika värde och att mångfald är bra och viktigt, säger Isabelle Björnsson, samordnare av polisens medverkan i Stockholm och Göteborg, i en tidigare artikel på polisens hemsida.