FN:s migrationsavtal
Arkivbild.

FN överens om "globalt migrationsavtal" som fastslår att "invandring är bra för världen"

USA har lämnat och Ungern stretar emot

Publicerad 14 juli 2018 kl 18.11

Utrikes. FN:s medlemsstater har nu kommit överens om ett globalistiskt avtal om invandring. Avtalet är det första av sitt slag i historien, och syftet uppges vara att "skapa vägar för människor att kunna förflytta sig säkert och lagligt i världen", rapporterar Sveriges Radio på lördagen.

Dela artikeln

Det nya ramavtalet kallas för en milstolpe i FN:s historia.

Aldrig tidigare har nämligen världens länder enats om en gemensam överenskommelse gällande invandring.

Avtalet, som är utformat som ett frivilligt sådant, innehåller 23 punkter med olika målsättningar.

Det handlar bland annat om att bekämpa människosmuggling, men även att på olika sätt "stärka" invandrares rättsliga ställning.

Uppgörelsen "hyllas" av så kallade migrationsexperter, skriver Sveriges Radio. Men helt enade är inte medlemsländerna. Bland annat sägs avtalet vara öppet för olika breda tolkningar.

Dessutom har USA och Donald Trump redan hoppat av förhandlingarna. 

Precis som i överläggningarna kring en gemensam invandringspolitik i EU, har även det nationalkonservativa Ungern protesterat mot det globalistiska migrationsavtalet. Ungern har flera gånger hotat lämna förhandlingarna då landet inte är berett att skriva under på avtalets grundprinciper, som enligt Ekot är: "migration är positiv för världen".

Det internationella invandringsavtalet har än så länge inte heller undertecknats. Detta ska ske på ett FN-toppmöte i december och förhandlingar kan därför fortfarande komma att förändra det. FN:s generalsekreterare António Guterres är dock redan positiv till överenskommelsen, eftersom världens "260 miljoner migranter" enligt honom tillför 10 procent av världsproduktionen.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.