Regeringen presenterar nu propositionen om att tusentals så kallade "ensamkommande flyktingbarn" utan asylskäl ska få stanna i Sverige.
Totalt handlar det om cirka 9.000 afghanska män. Regeringen går vidare med förslaget trots den totalsågning som Lagrådet kom med i mars.
"Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas", skrev man bland annat i sin kritik.
Enligt Lagrådet är reglerna svåra att förstå och man motsätter sig också att långa handläggningstider skulle utgöra skäl för uppehållstillstånd.
Förslaget har också kritiserats för att det inte kräver att afghanerna ska kunna bevisa sin identitet. Och detta står kvar i propositionen.
"Ett uppehållstillstånd ska få beviljas även om utlänningen inte kunnat nå upp till kravet på att göra sin identitet sannolik", skriver regeringen i ett pressmeddelande idag.
Med anledning av Lagrådets synpunkter har bara vissa justeringar gjorts i propositionen. TT kallar förändringarna för "små".
"Förslagen i propositionen överensstämmer dock i huvudsak med förslagen i lagrådsremissen", skriver regeringen.
Vad kommer det hela att kosta då? Flera miljarder.
Under 2018 beräknas Migrationsverkets och kommunernas direkta kostnader uppgå till 700 miljoner kronor. Därefter 1,7 miljarder för 2019 och 500 miljoner kronor 2020, enligt TT.
Alltså: 2,9 miljarder kronor.
Nu återstår att se om Centerpartiet kommer rösta ja till den kontroversiella lagen, vilket krävs för att den ska gå igenom i riksdagen.
Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2018.
Regeringen har nu presenterat sitt förslag till afghanamnestin, där de lägger 2,9 miljarder kronor för att låta 9000 vuxna afghanska män – utan skyddsskäl – stanna i Sverige.
— Sverigedemokraterna (@sdriks) 19 april 2018
Den 9 september är det val. #SD2018 pic.twitter.com/90foRZeeb7