Frieden reser just nu runt i de eboladrabbade länderna Liberia, Sierra Leone och Guinea.
Fram till 20 augusti hade världshälsoorganisationen, WHO, sammanlagt registrerat 1.427 dödsfall i ebola under den ebolaepidemi som just nu pågår i Västafrika. Hittills har över 2.600 smittats av viruset och utsikterna att överleva sjukdomen, för dem som smittats, är mycket små.
Det finns inget botemedel mot ebola men det otestade läkemedlet ZMapp, utvecklat av läkemedelsbolag i USA och Kanada, har provats på några av dem som smittats av ebola.
En av dem som behandlats med Zmapp är den amerikanske läkaren Kent Brantly, som överlevde. Det är dock fortfarande väldigt osäkert om läkemedlet hade någon effekt på hans tillfrisknande. Två andra smittade patienter som behandlats med Zmapp, en spansk präst och en liberiansk läkare, har båda avlidit trots behandlingen. Förrådet av Zmapp uppges nu vara slut och fler doser av läkemedlet kommer att ta månader att ta fram.
Därför pågår nu en kamp mot klockan för att försöka hitta andra tänkbara botemedel mot den dödliga sjukdomen. Japan föreslog i måndags att det japanska antivirus-läkemedlet Favipiravir testas mot ebola. Läkemedlet godkändes i mars i år för behandling av influensapatienter, men experter tror att det även skulle kunna användas till behandling av ebolapatienter. Japan har i sådana fall ett tillräckligt stort förråd av läkemedlet för att behandla över 20.000 patienter.