Under intervjun konstaterade David Frum att det fortfarande finns en konservativ falang inom det republikanska partiet, eller en grupp "militanta republikaner" som han uttrycker saken, som inte gillar Mitt Romney.
– De ogillar honom inte bara för att han införde [den skattefinansierade] sjukvårdsreformen i Massachusetts, utan också för att han inte är en utpräglat värdekonservativ kandidat, säger David Frum, som själv var rådgivare åt presidentkandidaten Rudy Giuliani i primärvalet 2008.
David Frum kommenterade också den amerikanska Teapartyrörelsen, som han dock än så länge inte vill stämpla som en rakt igenom fascistisk rörelse. Istället anser han att rörelsen främst består av missnöjda 60-plussare, som helt enkelt är oförmögna att "förstå" varför bankerna ska få sina rättmätiga stimulanspaket av skattebetalarna samtidigt som husägare och aktiesparare har förlorat stora delar av sin förmögenhet.
– Om du tror på demokrati, och det måste du ju göra, så får du utgå ifrån att folket vet vad problemen är. Men de förstår inte alltid lösningarna, säger David Frum och återknyter till en gammal neokonservativ tanke om att politiska lösningar alltid ska formuleras av eliter.
– Européer ska inte se Teapartyrörelsen som en fascistisk rörelse. Den utgörs av vanliga människor på runt 60 år som oroar sig för sin framtid och politikerna har inte erbjudit dem tillräckliga lösningar. Rörelsen är ett rop på hjälp, mestadels från konservativa, vita, äldre människor.
Själv anser sig emellertid David Frum sitta inne med lösningen på USA:s akuta problem. Man bör helt enkelt trycka mer pengar.
– Vi har en skuldkris, ja, men vi har också en ekonomisk kris. Först måste vi lösa den ekonomiska krisen och först därefter kan vi ta tag i skuldproblemen, säger David Frum.
Om Teaparty-profilen och den tidigare Fox News-programledaren Glenn Beck hade han dock inte mycket positivt att säga.
– En massa skurkar, skojare och lurendrejare har trätt fram och försökt kapa Teapartyrörelsen, sade David Frum och syftade på Glenn Beck.
– Men det är som när Günter Grass föreläste på Princletonuniversitetet i slutet av 60-talet och sade: "Jag ser fascismens mörka skugga sänka sig över USA" och författaren Tom Wolfe svarade: "Fascismen må sänka sig över USA, men den ser alltid ut att landa i Europa".
– Amerikaner genomskådar en sån som Glenn Beck. Hans karriär var spikrak, men är redan på väg att falla. Han har förlorat en stor del av sin publik, folk har tröttnat på honom, han har blivit helt marginaliserad i USA. Med tiden blev det alltmer uppenbart att han var psykiskt sjuk, att han spred konspirationsteorier och uppviglade folk. Det fanns en släng av antisemitism och ännu mer av fördomar mot muslimer. Men USA är ett stort och stabilt land. Amerikaner blir inte vilseledda av extremister som vill försöka leda den här rörelsen, säger David Frum.
Du kan se hela intervjun med David Frum på intellektuella Axess.