En av de grundläggande principerna i Nato går ut på att ett angrepp mot ett av medlemsländerna ska betraktas – och besvaras – som ett angrepp mot hela alliansen.
Men i Frankrike, Italien och Tyskland är över hälften av medborgarna redo att frångå den principen, visar mätningen från Pew. Exempelvis svarar 58 procent av tyskarna att de inte anser att Tyskland ska ge militärt stöd till ett hypotetiskt grannland som är med i Nato och som hamnar i en "allvarlig militär konflikt" med Ryssland.
Amerikanerna är mest stridslystna – 56 procent stödjer det militära scenariot. De flesta kanadensare, britter och polacker har inte heller något emot att kriga ifall ett av deras grannländer hamnar i en sådan konflikt.
Opinionsundersökningen visar också att endast en minoritet av Nato-ländernas medlemmar vill att millitäralliansen ska skicka vapen till Ukraina.
I Ryssland har samtidigt förtroendet för USA och EU minskat drastiskt de senaste åren. Endast 15 procent av ryssarna uppger sig ha en positiv bild av USA, enligt mätningen. Samtidigt är förtroendet för Putins utrikespolitik mycket starkt i Ryssland. 83 procent uppger sig stödja presidentens politik gentemot Ukraina, och 85 procent anser att han sköter relationerna med USA på ett bra sätt.