Tidningen Sydsvenskan var en av de tidningar som pekades ut av Dispatch International som ansvariga för attacken. Sydsvenskan har inte velat lämna någon kommentar om anklagelsen till Fria Tider, istället har man under rubriken Falsk anklagelse mot Sydsvenskan skrivit ett genmäle i sin egen Internetupplaga av tidningen. I artikeln uttalar sig tidningens säkerhetsansvarige för IT, Erik Persson.
- Vi kan i dagsläget inte se annat än det som kan betecknas som fullt normala trafikmönster, säger han och påstår att han inte lyckats hitta något i Sydsvenskans dataloggar som skulle tyda på att en attack riktats mot Dispatch International därifrån.
Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström kallar anklagelserna för de mest osannolika han någonsin hört.
- Att vi skulle ha orkestrerat en cyberattack tillsammans med Sveriges Radio och Värnamo Nyheter är så bisarrt att det nästan inte går att ta på allvar. Tyvärr visar det hur lång det konspiratoriska tänkandet på nätet gått idag, säger han i ett uttalande i tidningen.
Lars Alkner är redaktionschef och ansvarig utgivare för Värnamo Nyheter, en av de tidningar som pekats ut av Dispatch International, och är skeptisk till anklagelserna.
- Att spåra en attack från vår tidning är inte möjligt, då IP-adressen är gemensam för hela Herencokoncernen som har ca 1 500 anställda i en mängd olika medie- och industriföretag. Rent teoretiskt kan givetvis vilken Macdator som helst i koncernen ha fått en trojan, om nu påståendena från Dispatch stämmer, säger han till Fria Tider.
Ingrid Carlqvist, chefredaktör för svenska Dispatch International, har enligt uppgift polisanmält Sydsvenskan för dataintrång.