"Jag ber generalsekreteraren, säkerhetsrådet och alla ansvarstagande medlemmar i det internationella samfundet att vidta omedelbara åtgärder för att stoppa denna provokation", skriver Israels FN-sändebud Ron Prosor i ett brev till FN:s generalförsamling.
Ron Prosor påstår att att det "inte finns en enda civil vara" som inte kan nå Gazaremsan och att blockaden endast är för att hindra införsel av vapen med mera.
"Jag vill poängtera att Israel inte är intresserad av någon konfrontation, men är fast besluten om att bevaka blockaden av Gazaremsan och vi kommer att ta till alla lagliga medel för att åstadkomma det", skriver det israeliska FN-sändebudet och varnar för att "denna solklara provokation kan spä på motsättningarna och eskalera konflikten".
Han skriver att S/V Estelle borde ändra kurs mot Syrien och att aktivisterna hellre möter "mediakameror i Tel Aviv än kulor i Damaskus", utan att nämna att förra gången Ship to Gaza försökte ta sig vattenvägen till den blockerade Gazaremsan slutade det i blodbad.
S/V Estelle mottog för drygt en vecka sedan ett meddelande från det finska utrikesministeriet, som meddelade att de som flaggstat för Estelle hade blivit informerade om följande: Israel har meddelat Finlands utrikesministerium att, ifall skeppet Estelle bryter sjöblockaden av Gaza (20 sjömil från kusten), så kommer Israel att vidta kraftåtgärder. Om så inträffar, kan säkerheten för personer ombord äventyras.
Organisationen svarade med att de "uppmanar Israel att inte använda våld mot ett fredligt fartyg".
S/V Estelle la ut från Umeå i juni och har sedan dess seglat 5 000 sjömil mellan olika hamnar på väg mot Medelhavet och Gazaremsan. Bland annat avser de föra vissa efterfrågade förnödenheter genom blockaden och väcka internationell opinion kring situationen i Palestina och Israel.
Artikeln är rättad: Syftningsfel, språk.