Forskarna, som baserar sina rekommendationer på en rad studier, varnar för trenden att skuldbelägga köttätare och påståendet att en växtbaserad kost skulle vara välbalanserad nog.
I Sverige rekommenderar Livsmedelsverket att man inte ska äta mer än 500 gram kött i veckan, ett råd som anklagas för att baseras på så kallad politiskt korrekthet snarare än vetenskap.
Forskarna bakom det nya uppropet är av en helt annan uppfattning.
"Boskapsbaserade livsmedel ger en mängd viktiga näringsämnen och andra hälsofrämjande föreningar, varav många saknas i dieter även bland befolkningar med högre inkomster", skriver de.
"Välbärgade individer kanske kan uppnå adekvata dieter även om kött, mejeriprodukter och ägg begränsas kraftigt. Detta tillvägagångssätt bör dock inte rekommenderas för allmänna populationer", fortsätter experterna.
Enligt forskarna är tidigare forskning, som påstås visa att en kost rik på rött kött orsakat 896.000 dödsfall över hela världen, bristfällig och bör dras tillbaka.
– Faktum är att det skulle skada människors hälsa att ta bort färskt kött och mejeriprodukter från dieter. Kvinnor, barn, äldre och låginkomsttagare skulle påverkas särskilt negativt, säger Alice Stanton vid Royal College of Surgeons i Irland.