– Det är ingen som har riktat några anklagelser om sexuella trakasserier mot någon i ledningen. Totalt har 135 personer hört av sig i utredningen, men vad som enskilda har sagt är konfidentiellt.
Det säger Malin Marcusson, kommunikatör vid Stockholms stad, till Expressen.
I sitt drev mot Benny Fredriksson i början av december påstod Aftonbladet gång på gång att teaterchefen av sina anställda anklagades för "sexuella trakasserier" – men vänstertidningen presenterade aldrig några belägg för detta.
Fredriksson valde att ta sitt liv i helgen i samband med ett besök i Sydney. Ledande personer på Kulturhuset Stadsteatern kopplar självmordet direkt till Aftonbladets uthängning.
– Benny Fredriksson avbröt abrupt sitt livsverk till följd av ett gränslöst mediedrev. Det var både fruktansvärt sorgligt och orättvist. Hos honom skapade det ett sår som icke gick att läka. Det är en stor tragedi, säger efterträdaren Sture Carlsson, vd för Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.
Åsa Linderborg beklagar nu att felaktigheter förekom i artiklarna om Fredriksson, men vill samtidigt ge sken av att de var någon annans fel.
– Vi hade en löpsedel som jag tyckte var förfärlig när jag kom in på morgonen. Det stod att Benny Fredriksson hade tvingat en skådespelerska till abort. Det är klart att han inte har. Det är kvinnans eget ansvar, säger Åsa Linderborg till Aktuellt.
Hon spred dock själv vidare samma påstående på Twitter – klockan 17:55 samma dag:
Benny Fredriksson tvingade skådespelare till abort. Läs Aftonbladets avslöjande om skräckväldet på Stockholms stadsteater. https://t.co/iM9q8ECRAi
— Åsa Linderborg (@AsaLinderborg) December 5, 2017
Den rapport som tagits fram efter Stockholms stad utredning av Stadsteatern kommer inte att överlämnas idag, på grund av dödsfallet, enligt Expressen.