Det är i en intervju med Expressen som Tegnell förklarar att han tycker det är viktigt att alla i Sverige ska löpa samma risk att dö i coronavirus.
– Hur ska vi få till det på ett bra sätt? Så att vi fortsätter ha en jämlikhet i samhället och att alla har samma chans att hålla sig friska? säger han till Expressen och fortsätter:
– Jag tycker man bör tänka igenom konsekvenserna av den typen av beslut ganska brett innan man tar dem, inte minst om man är en myndighet eller ett stort företag.
Många har haft svårt att förstå vad Tegnell menar med "jämlik" risk att dö av corona. Redan idag löper exempelvis den arbetande delen av befolkningen högre risk att smittas än den bidragstagande delen av befolkningen.
"På vilket sätt minskar arbete hemifrån andras chanser att hålla sig friska?" frågar sig riksdagsledamoten Hanif Bali (M) på Twitter.
"Anonyma barnrumpa"
Även politiker löper en lägre risk att drabbas, då de i Sverige sällan närvarar vid voteringar och i utlandet ofta har varit snabba med att införa lagstiftning för att arbetsbefria sig själva under utbrottet av covid 19. Ställde Europaparlamentet in sitt möte i Strasbourg, och i Sverige efterlyser vissa yrkespolitiker nu liknande privilegier.
"Riksdagen borde gå i någon slags 'stabsläge' och skicka hem alla ledamöter och personal som inte behövs för att driva den mest nödvändiga verksamheten", föreslår exempelvis riksdagsledamoten Josef Fransson (SD) på Twitter.
När Fria Tider frågar om det inte vore rimligare att ge alla arbetare över 60 ledigt under coronautbrottet svarar den 41-årige ledamoten:
"Hej du anonyma barnrumpa. Riksdagsledamöter reser mycket. Många har varit på s.k. Utskottsresor i närtid. Ser det inte lika oproblematiskt som dig om ett utbrott sker som drabbar rikets styre".