Till och med de annars så Obamavänliga liberala mediekanalerna i USA har de senaste två veckorna kommit att bli allt mer kritiska mot den sittande presidenten. De tre skandalerna handlar om terrorattentat, det amerikanska skatteverket och intrång i pressfriheten.
1. Vita huset tonade ned allvarligt terrordåd
11 september ifjol riktades ett terrorattentat mot det amerikanska konsulatet i Benghazi i Libyen. I attacken dödades fyra amerikaner, däribland den amerikanske ambassadören J. Christopher Stevens.
Attentatet kom i ett känsligt läge, mitt i valrörelsen, och Obama anklagas nu för att ha tonat ned det faktum att det handlade om ett terrorattentat. Bland annat gav den amerikanska regeringen order till CIA om att ändra i sin officiella rapport från terrorattentatet och ta bort citat som tydde på att al-Qaeda var inblandade skriver Foxnews.
Anledningen, menar vissa, var att de amerikanska väljarna inte skulle fråga sig hur pass framgångsrik den amerikanska insatsen i Libyen egentligen varit eller vilka man hjälpt till makten. Frågor som skulle ha kunnat innebära att stödet för Obama minskade och han inte blivit omvald som president.
2. Konservativa straffbeskattades av IRS
Under våren har en annan skandal rullats upp där en utredning nyligen slog fast att konservativa organisationer i USA straffbeskattats av den amerikanska skattemyndigheten - IRS. Inom IRS utarbetades en standard där man systematiskt utredde "otillåtna politiska aktiviteter" inom konservativa organisationer i syfte att kunna undanta dem från skatteförmåner.
Något liknande gjordes däremot inte för politiskt liberala organisationer vilka med lätthet beviljades skattereduktion eller skattebefrielse i egenskap av ideella organisationer.
De dubbla måttstockarna har i synnerhet drabbat organisationer inom den så kallade Tea party-rörelsen skriver liberala CNN.
Även denna skandal har kopplingar till Vita huset och den fråga många ställt sig de senaste veckorna är om och i sådan fall vilken utsträckning någon i regeringen kände till IRS arbetsmetoder rapporterar Associated Press.
3. Vita huset spionerade på Associated Press
En tredje skandal handlar om spionage riktat mot nyhetsbyrån Associated Press. I början av året begärde regeringen Obama ut samtalslistor för ett 100-tal AP-journalister där bakgrunden misstänks vara en artikel från 7 maj i fjol där nyhetsbyrån skrev om att CIA stoppat ett terrorattentat. Regeringen ville veta var nyhetsbyrån fått sina uppgifter ifrån genom att kartlägga vilka personer som journalisterna pratat med på telefon.
"Illavarslande" och "kusligt" ansåg MSNBC:s Joe Scarborough om Obamas spionage mot AP skriver The Blaze. The Guardian gick ett steg längre och skrev om intrånget som "Obamaregeringens nya front i kriget mot pressfriheten".
Associated Press har i ett öppet brev till regeringen Obama formellt protesterat emot kartläggningen och kallar den ett "allvarligt intrång i AP:s grundlagsskyddade rättigheter att samla in och rapportera nyheter". Nyhetsbyrån skriver även att kartläggningen "röjer information om AP:s aktiviteter och arbetsmetoder som regeringen inte har någon tänkbar rätt att känna till".