I krönikan i höstas erkände Norén att de som varnade för en bostadsbubbla "visserligen hade rätt", men budskapet var alltså att de missat så många sköna år av låg ränta att de borde ha lånat och köpt bostäder istället.
"De tvingades sätta sitt liv på vänt och fortsätta bo i tredje hand i ett decennium till för att tajma marknaden", skrev Norén, som uppenbarligen bor i Stockholm.
Nu låter det dock annorlunda, rapporterar Expressen i sin betalupplaga.
– Hela den svenska ekonomin är ju tyvärr uppumpad på låga räntor. Än så länge är vi inte där att vi medborgare med bostadslån inte kan betala, men det finns ju en smärtgräns även för oss. Vi är bolånetorskar allihopa, och det vet omvärlden och finansmarknaderna utanför Sverige, konstaterar en betydligt mindre munter Norén.
Han konstaterar att höga räntor i världen skulle leda till att Sverige sjunker först, eftersom den svenska allmänheten har stora skulder jämfört med andra länder.
De svenska bankerna hävdar visserligen med emfas att de inte har några problem, men det är en uppgift som kan visa sig behöva tas med en nypa salt.
– En bank kommer alltid att säga att att den inte har några problem, ändå tills den dag och den sekund då den går omkull, säger Norén.
År 2009, alltså fem år efter den stora räntesänkningen 2004 och kort efter bopriskraschen 2008, skrev Alexander Norén boken "Hög på hus" där han konstaterade att Sverige inte har upplevt någon korrektion på bostadsmarknaden och att landet nu blivit beroende av bolån. För svensken har "bostadskarriären blivit viktigare än yrkeskarriären" för att bli rik, konstaterade Norén i boken.