Det går inte så bra för den svenska kronan, även om få talar om det. För ett tag sedan nådde den sin lägsta nivå – någonsin.
Den har alltså blivit svagare än bottenrekord under finanskrisen.
"I februari nådde handelsviktad real krona sin lägsta nivå någonsin och den passerade sitt tidigare 'finanskrisrekord'. Svenska hushåll stoppar in en krona i AB Sverige och får tillbaka 80 öre, ett tydligt avtalsbrott men ingen protesterar", skriver Nordeas chefsanalytiker Henrik Unell.
Han pekar bland andra ut Riksbanken som ansvariga. Riksbankschefen Stefan Ingves skrev nyligen en debattartikel där han sade att det inte är Riksbankens uppgift att stärka kronans växelkurs.
"När den institution som ska gå i täten för att försvara kronan säger sådana saker meddelar de till omvärlden att de bortser från alla konsekvenser av sin inflationspolitik. Dåligt omdöme är den dyraste av risker", skriver Henrik Unell.
Och han skräder inte orden när han målande beskriver situationen.
"Totalfallet i kronan liknar det man ser i länder där en statskupp ägt rum och jag behöver behöver väl knappast nämna att det är Riksbanken som står i centrum för vår nya bedömning."
"Riksbankens motsägelsefulla hantering av den så kallade rörliga svenska växelkursen, att endast tillåta att kronan försvagas, måste tolkas som ett tydligt policy-val", fortsätter han i sin närapå dystopiska analys av Sverige.
Nordeas nya prognos är nu att en euro vid halvårsskiftet kommer kosta 10,80 kronor, mot 10,47 kronor idag.
"Det är rimligt att anta att det redan i dagens euro/krona-kurs ingår en svensk avmattning samt en lägre inflationstrend. Vi vill ändå hävda att konsensusprognosen för både inflation och tillväxt fortfarande ligger för högt i förhållande till Nordeas prognoser och att det därmed finns en fallhöjd i kronan", skriver Unell.