Flera kvinnor har drabbats av allvarliga komplikationer efter att ha opererats på kliniken Gyn Stockholm, som ingår i Cevitagruppen.
Bland annat har patienter fått blodförgiftning, njursvikt och skador som krävt akutsjukvård och långvarig rehabilitering.
Diana Elsherbiny, 42, fick njursvikt och blodpropp efter att hennes urinrör sytts igen under en slarvig operation på kliniken. Men trots varningar och polisanmälningar om en rad liknande fall har inga åtgärder vidtagits av myndigheterna.
– Jag har sagt till polisen att någon kommer dö om inget görs. Det är fruktansvärt att ingen lyssnat, säger Elsherbiny till Aftonbladet.
Catharina Stenhammar, 41, är en av de kvinnor som inte överlevde komplikationerna efter en operation på kliniken. Hon avled av sepsis (blodförgiftning) efter att ha fått livmodern borttagen.
Andra patienter vittnar om smutsiga lokaler och hygienproblem. Nadja Volmhagen Elmgren, 49, beskriver miljön som ”ett slakthus för kvinnor” och berättar om en operation som slutade med en sepsischock. Enligt henne såg mottagningen ut som "ett förråd" och inte en operationsklinik.
Yvonne, 79, fick en livshotande inre blödning efter att kliniken skadat ett blodkärl under en operation. Hon tvingades tillbringa både jul och nyår på ett riktigt sjukhus.
I ett mejl till Aftonbladet skriver Cevitagruppens vd att patientsäkerheten är hög och att komplikationsgraden är lägre än rikssnittet enligt deras data. Företaget säger också att det handlar om operationer som till sin natur är riskfyllda och att patienterna får information om dessa risker innan en operation påbörjas.
Huruvida det stämmer återstår att se, då IVO:s utredning fortfarande pågår.