EU:s enorma bidragspaket för att återstarta den europeiska ekonomin skapade både vinnare och förlorare.
Sverige har utpekats som en av de största förlorarna, då svenska skattebetalare nu tvingas rädda andra misskötta medlemsländer.
Ungern och Polen ser sig själva som stora vinnare, men inte bara utifrån ett ekonomiskt perspektiv.
Enligt den ungerske premiärministern Viktor Orbán försökte invandringsvurmande länder i Västeuropa använda förhandlingarna för att förändra Polens och Ungerns politiska riktning.
Pengarna skulle knytas till "politiska villkor", uppger Hungary Today.
– Vi lyckades pressa tillbaka en internationell attack från liberala styrkor, säger Orbán i Kossuth Radio.
Dylika krav kom bland annat från svenska politiska partier som krävde att Polen och Ungern upprätthåller "rättsstatens principer".
Moderaterna gjorde gemensam sak med Vänsterpartiet och protesterade mot att formuleringarna kring detta i den slutgiltiga överenskommelsen "urvattnades", uppgav SVT tidigare i veckan. Men Stefan Löfven (S) hävdade bestämt att sådana villkor visst finns med i avtalet som slöts.
Men den ungerske premiärministern ger alltså Moderaterna och Vänsterpartiet rätt om att villkoren urlakades.
Enligt Viktor Orbán handlade det om en "finansiell mekanism" som EU-länderna skulle använda för att "utpressa Ungern och Polen".
– Det var invandringsvurmande länder som hatar oss för att vi inte accepterar deras invandringspolitik och för att vi i stället stoppar invandringen, säger han och hävdar att dessa politiker styrs av vänstermiljardären George Soros.
Men Polen och Ungern har bara "vunnit striden, inte kriget", förklarar Orbán.
Enligt den ungerske ledaren pågår det just nu en konflikt mellan två motstridiga visioner i EU om hur framtidens Europa ska se ut, där vänsterliberala regeringar i Västeuropa vill förgöra det kristna arvet och blanda upp européerna med främmande folk.
– Vi kommer inte gå den vägen. Vi vill ha säkerhet, vi vill inte ha terrorism och vi vill inte anpassa oss till invandrare.
Enligt Orbán kommer detta kulturella krig fortsätta i decennier.