I rapporten skriver myndigheterna CIA, NSA och FBI att de egentligen har betydligt bättre bevis, men att de inte kan offentliggöra dem eftersom de är "topphemliga". En hemlig version av rapporten har emellertid visats för både Donald Trump och Barack Obama, där samtliga bevis ska finnas med. Donald Trump har tidigare jämfört CIA:s arbete med rapporten med de hemliga bevisen för massförstörelsevapen i Irak, en jämförelse som fått hård kritik från företrädare för CIA.
Myndigheterna hävdar att den ryska underrättelsetjänsten GRU "troligen" har begått dataintrång mot Demokraterna och att detta skett mellan 2015 och 2016. Materialet ska sedan ha spridits vidare till Wikileaks, hävdar myndigheterna.
I den offentliga versionen fokuserar myndigheterna huvudsakligen på hur den ryska public service-kanalen RT anses ha vinklat sina reportage till nackdel för Hillary Clinton. Rapporten lyfter bland annat fram att RT:s mest sedda video på Youtube under valrörelsen har rubriken "Hur 100 % av familjen Clintons 'välgörenhet' gick till... dem själva" och har visats över nio miljoner gånger.
Ett annat så kallat bevis, som anses tyda på att den ryska regeringen samarbetar med Wikileaks, består av en RT-video med titeln "Trump kommer inte att tillåtas vinna". Det klippet har visats 2,2 miljoner gånger och innehåller en intervju med Julian Assange från Wikileaks.
Rapporten hävdar också att den ryska regeringen använder så kallade "troll" på internet för att stötta Donald Trump i sociala medier. I denna del har dock myndigheterna inte offentliggjort några bevis.
Av materialet drar myndigheterna slutsatsen att den ryska underrättelsetjänsten GRU har försökt påverka den amerikanska valrörelsen på direkt order från Vladimir Putin. Man drar också slutsatsen att GRU ska ha använt aliaset "Guccifer" för att läcka information till webbplatsen DC Leaks och WikiLeaks. Några bevis för detta presenteras dock inte heller i den offentliga versionen av rapporten.