Ericsson i Kista.

Företagen flyr mångkulturella Kista

Publicerad 7 oktober 2024 kl 08.28

Inrikes. Ericsson överväger att flytta sin verksamhet från Kista, på grund av otryggheten för de anställda. Andra företag har redan officiellt beslutat att göra detsamma.

Dela artikeln

Ericsson överväger sedan en tid tillbaka att flytta sitt huvudkontor från Kista, enligt uppgifter till Dagens Industri. Diskussionerna kring en eventuell flytt uppges ha initierats av vd Börje Ekholm redan förra året, och ett av de främsta skälen är den ökade otryggheten i området.

Enligt fackförbundet Sveriges Ingenjörer har personalen uttryckt oro för säkerheten, och det händer att anställda eskorteras till tunnelbanan på kvällstid.

– Personalen upplever otrygghet före och efter normal arbetstid och det kan vara knepigt att locka högprofilerad kompetens dit ut. Vi hade dessutom en rånvåg för några år sedan, säger Per Norlander, som är koncernförhandlare för Sveriges Ingenjörer på Ericsson Sverige, till DI.

Fastighetskonsulten Cushman & Wakefield ska ha fått i uppdrag att söka efter nya lokaler för Ericsson, enligt obekräftade uppgifter från Fastighetsvärlden. Fackliga representanter uppger dock att det hittills inte har förts någon konkret dialog om en flytt.

Företaget Coor har sitt huvudkontor nära Ericssons och har redan beslutat att flytta sina 310 anställda till Solna i vår.

– Det är ett område som vi upplever har blivit mer otryggt än när vi flyttade in, säger Coors vd AnnaCarin Grandin till DI.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognosen: Northvolt går i konkurs 14 oktober

Skuldberg av skatter och avgifter förfaller då.. "Grundtipset är att det blir inställda betalningar och konkurs".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.