Äldre kvinna sålde bullar – får fängelse

Publicerad 21 september 2024 kl 11.43

Inrikes. En kvinna i 70-årsåldern i Norrbotten döms till fängelse efter att ha bakat bröd och bullar och sålt i sociala medier, rapporterar TV4.

Dela artikeln

Enligt tingsrätten har kvinnan endast tagit betalt för ingredienserna och inte gjort någon förtjänst på verksamheten, som varit en hobby.

Kommunen förbjöd henne ändå att sälja bullar till dess att hon registrerat verksamheten, och ålade henne ett vite på 130.000 kronor som hon dock inte kunde betala.

I tingsrättens beslut står det att vitet inte betalats och därför ska förvandlas till ett fängelsestraff på en och en halv månad, något som kvinnans advokat är kritisk till.

– Omvandling av vite ska riktas mot personer som är ovilliga att betala och inte mot en pensionär som gillar att baka och lägga ut på Facebook. Min klient vill göra rätt för sig, men hon har en begränsad ekonomisk möjlighet till att göra det, säger kvinnans försvarsadvokat Frida Larsson till TV4.

Kvinnan uppger att bakning är hennes stora intresse och att hon endast vid något tillfälle fått betalt för ingredienserna i bakverken.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

100% stöd för tredje världskriget-resolutionen från riksdagens partier

Alla vill möjliggöra anfall mot Moskva. Riksdagspartiernas EU-parlamentariker helt eniga om att det är en bra idé.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.