Raskravallerna i England
De mördade flickorna.

De dödades i Southport

Publicerad 31 juli 2024 kl 09.04

Utrikes. Bebe King, 6, Elsie Dot Stancombe, 7, och Alice Dasilva Aguiar, 9, dödades i måndagens knivdåd i Southport. Det meddelar den lokala polisen i ett pressmeddelande.

Dela artikeln

De dödade barnens familjerna hart själv gått ut med bilderna bilderna på sina döttrar. De anhöriga får nu professionell hjälp och ber om att bli lämnade ifred.

”Fortsätt att le och dansa som du älskade att göra, vår prinsessa. Som vi sa till dig förut kommer du alltid att vara vår prinsessa och ingen kommer att ändra på det”, skriver Alice familj i ett uttalande.

Ytterligare fem barn och två vuxna vårdas med livshotande skador. Den misstänkte, en gripen 17-årige, har invandrarbakgrund från Rwanda i Afrika.

Motivet till attacken är ännu oklart.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

58-årig Ukraina-galning försökte mörda Trump

Wesley Routh, 58, gripen för nytt skottdåd. Donerade till demokraterna och var "VILLIG ATT DÖ" för Ukraina, enligt honom själv.0 

Ekonominyheter

Nytt rekordpris igen. Steg ytterligare 2 procent under dagen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.