Påstår att han blev gruppvåldtagen av Hamas

Publicerad 30 juli 2024 kl 10.32

Utrikes. Vittnesmålen från den 7 oktober blir allt fler och allt färgstarkare. Nu träder en anonym israelisk man fram och hävdar att Hamas utsatte honom för en homosexuell gruppvåldtäkt, och att förövarna behandlade honom som en "judisk docka".

Dela artikeln

Det nya vittnesmålet, som inte har verifierats, publiceras av den brittiska tidningen Daily Mail.

Den anonyme mannen berättar att han befann sig på musikfestivalen Nova när Hamas gick till attack.

Mitt under kaoset och de intensiva striderna fann dock en grupp bestående av fem män från Hamas tid att ta honom åt sidan och gruppvåldta honom, berättar mannen.

– I det ögonblicket är jag som en docka för dem. I det ögonblicket är jag deras judiska docka, säger den anonyme mannen och fortsätter:

– Det spottades, skreks, skrattades – omöjliga saker. I det ögonblicket känner man sig sliten mellan att vilja skrika och att upprätthålla en sorts tystnad.

Mannen hävdar vidare att han är fet nu på grund av det inträffade.

– Efter attacken stängde jag in mig på ett hotellrum och gick inte ut så mycket. Jag är tennistränare. Jag var rankad i Israel. Men efter Nova var jag typ 20 kilo tyngre på grund av situationen.

Men inte nog med det. De traumatiska minnena från gruppvåldtäkten väcks hela tiden till liv när folk kritiserar Israel.

– Det är svårt för mig att se de pro-palestinska demonstrationerna som pågår runt om i världen, säger han.

De som förnekar judiska vittnesmål från den 7 oktober är precis som Förintelseförnekare som inte tror på det som berättades av överlevande judar efter andra världskriget, enligt mannen.

– Man förnekade också Förintelsen till en början, och det är jobbigt att se hur människor är kapabla att göra något och sedan förneka det med ett sådant självförtroende, säger mannen och fortsätter:

– Det är som om vi inte vore här, vi gjorde ingenting, ingenting hände. Som att bli tillsagd att man inbillar sig saker.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Snart en miljon analfabeter i Sverige

"En hel generation". Kan inte betala räkningar, boka tider eller ta till sig enkel information.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.