Ledamöterna anser att besöket inte företrädde EU och att det utgjorde en uppenbar kränkning av EU:s fördrag och gemensamma utrikespolitik.
Politikerna vill också att denna kränkning ska bemötas med påföljder för Ungern.
En attack mot ett barnsjukhus i Ukraina nyligen framhåller dessutom ”irrelevansen” i Viktor Orbáns fredsinsatser, enligt resolutionen.
Förutom att fördöma Orban innehåller resolutionen krav på att EU ska arbeta aktivt för att upprätthålla det internationella stödet för Ukraina. Unionen ska ge militärt stöd till Ukraina så länge det är nödvändigt och i den form som krävs. Parlamentet uppmanar också EU att upprätthålla och utvidga sin sanktionspolitik mot Ryssland och Vitryssland och att samtidigt övervaka, granska och förbättra dess ändamålsenlighet och genomslagskraft. Ledamöterna vill också att rådet systematiskt behandlar problemet med att EU-baserade företag, tredje parter och tredjeländer kringgår sanktionerna.
Ledamöterna välkomnar vidare de det senaste EU-beslutet om att använda ryska tillgångar som västvärlden stulit till stöd för Ukrainas krigsinsatser. De efterfrågar också en ”sund rättslig ordning för konfiskering av ryska statsägda tillgångar som frysts av EU”.
Parlamentet också vidare resultatet av Natos senaste toppmöte och upprepar sin övertygelse om att Ukraina är på en oåterkallelig väg mot medlemskap i militäralliansen. Ledamöterna uppmanar EU och dess medlemsländer att öka sitt militära stöd till Ukraina så länge det är nödvändigt och i den form som krävs. De vill också att EU-kommissionen föreslår långsiktigt ekonomiskt stöd till återuppbyggnaden av Ukraina.
Resolutionen antogs med 495 ja-röster, 137 nej-röster och 47 nedlagda röster.