Jan Ericson (M) lobbade för att få bort journalisten Mattias Albinsson från Samnytt.

Riksdagsledamot krävde att journalist skulle få sparken från Samnytt

Publicerad 24 februari 2024 kl 16.55

Inrikes. Den 11 oktober 2022 kontaktade riksdags­politikern Jan Ericson (M) nättidningen Samnytts ansvarige utgivare Mats Dagerlind och protesterade mot att tidningen hade journalisten Mattias Albinsson knuten till sig, med anledning av kriget i Ukraina.

Dela artikeln

Enligt Ericson var Albinsson inte tillräckligt renlärig i Ukrainafrågan. Det hade han listat ut efter att ha läst några av journalistens inlägg på Twitter.

"Jag tycker det är oerhört märkligt att ni har Albinsson knuten till er. Han blir allt mer aggressiv i sitt relativiserande som ofta gränsar till rent försvar av Putins angrepp på Ukraina", skrev Ericson till Dagerlind.

Mattias Albinsson skriver i en egen text i Samnytt att samme Ericson vid mer än ett tillfälle skrivit till honom i sociala medier och begärt att han ”helt och förbehållslöst avstånd från Putins invasion av Ukraina”.

I sin text skriver Albinsson att han inte tänker göra det, både eftersom det inte är hans roll som journalist att "ta ställning" och för att han "tror det är föga konstruktivt med svartvita och ultimativa ställningstaganden".


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Har beviljat 73.000 uppehållstillstånd hittills i år

Ca 100.000 får stanna även 2024. Fortfarande inga nämnvärda förändringar av invandringspolitiken.0 

Ekonominyheter

Prognosen: Northvolt går i konkurs 14 oktober

Skuldberg av skatter och avgifter förfaller då.. "Grundtipset är att det blir inställda betalningar och konkurs".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.