"Landsförrädare": Jomshofs attack på Nyans-turken

Publicerad 5 juli 2023 kl 07.18

Inrikes. Invandrarpartiet Nyans ledare Mikail Yüksel säger att "Sverige måste lära sig att böja sig" för Erdogan. Nu får han hård kritik av SD-toppar.

Dela artikeln

I en intervju med den regimtrogna turkiska tidningen Sabah uppmanar Mikail Yüksel Turkiet att utnyttja det rådande läget för att pressa Sverige att förbjuda koranbränningar.

Dagens Nyheter frågar Yüksel om inte detta skulle innebära att Sverige "viker ner sig för en autokratisk regim". På detta svarar Nyans-ledaren:

– Jag tycker inte att Erdogan är en antidemokrat, och Sverige måste lära sig att böja sig. Världen kretsar inte kring Sverige och vill man få något så måste man ge något tillbaka.

Utspelet får justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) att se rött.

"Islamisten Mikail Yüksel agerar som den landsförrädare han är och gråter ut i turkisk regimmedia samtidigt som han ber landet att agera mot svensk yttrandefrihet. Detta med det långsiktiga målet att omvandla Sverige till ett islamistiskt land där det bland annat är straffbart att kritisera islam", skriver Jomshof på Twitter.

Flera användare svarar dock Jomshof att Yüksel inte är någon landsförrädare eftersom han är turk och uppenbarligen agerar utifrån turkiska intressen.

En annan SD-topp, Mattias Karlsson, reagerar också på Nyans-ledarens utspel i DN.

"Här böjs tamejfan ingenting! Anpassa er eller åk hem!" twittrar Karlsson.

Mikail Yüksel antyder att han kommer att anmäla/stämma Richard Jomshof för grovt förtal.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

30 skadade när arab tände eld på hyreshus

Panik i tyska Essen. Åtta barn fick allvarliga skador och två av dem vårdas för livshotande rökskador.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.